Hollari

Rakennustapaselostus

Asunto Oy Kempeleen Linnanhovi

Asuntoyhtiö ja tontti

Yhtiössä on 1 kaksi- ja 1 kolmikerroksinen hissillä varustettu yksi- portainen asuinkerrostalo, 26 huoneistoa ja 20 autokatospaikkaa sekä 19 auto pysäköintipaikkaa AKR-tontilla.

Kohde sijaitsee Kempeleen kunnan Linnakankaan asuinalueella omistustontilla, kiinteistötunnus 244-401-4-636. Yhtiö liittyy kunnallistekniikkaan.

Kaavoitus

Alueella on vahvistettu asemakaava. Lisätietoja Kempeleen kunta puh (08) 5587 2200 (vaihde).

Rakenteet ja julkisivut

Rakennukset on perustettu lujan perusmaan varaan maanvarai- sella laatalla rakennesuunnitelmien mukaan.

Kantavat rungot ja huoneistojen väliseinät ovat teräsbetonirakenteisia. Väli- ja yläpohjat ovat ontelolaattarakenteisia. Rakennuksien julkisivut ovat puupaneelia ja kuitusementtilevyä. Rakennuksen katto on ns. pulpettiharjakatto, jonka katteena on bitumikermi.

Parvekkeet

Parvekkeet ovat teräsbetonirakenteisia. Parvekkeissa on metalli- runkoinen lasikaide ja yläosassa liukulasijärjestelmä. Kolmessa asunnossa on ns. ranskalainen parveke.
Parvekkeet ovat vapaasti tuulettuvia, lasitus ei estä täysin tuulen, veden ja lumen tunkeutumista parvekkeelle.

Ovet ja ikkunat

Asuntojen ikkunat ovat kolmilasisia sisään aukeavia ikkunoita, joiden uloin puite ja karmipinta ovat kestävyyden varmistamiseksi polttomaalattua alumiinia. Ikkunoissa on säleverhot. Parvekeovet ovat lasiaukollisia puuovia, joiden ulkopinta on alumiiniverhoiltu ja polttomaalattu kuten ikkunoissa. Asuntojen kerrostason ovet ovat 1-lehtiset dB-ovet. Huoneistojen väliovet ovat tehdasvalmisteisia valkoisia laakaovia, ovikarmit ja karmilis- tat ovat puuta. Saunan ovi on kokolasiovi.

Väliseinät

Huoneistoja rajaavat seinät ovat betonia. Asunnon sisäiset kevyet väliseinät ovat eristettyjä kipsilevyseiniä. Kylpyhuoneet ovat kosteantilan kipsilevyrakenteisia.

Asuntojen ja yhteistilojen materiaalit ja kalusteet

Lattiat

Asuinhuoneissa on vinyylilankku. Lankkua ei asenneta kiintokalusteiden alle. Kylpyhuoneen, erillis-wc:n ja saunan lattiassa on keraaminen laatta.

Seinät

Asuinhuoneiden seinät tasoitetaan ja maalataan. Keittiön kalustevälitilaan asennetaan välitilalevy. Kylpyhuoneissa keraamiset laatat. Erillis-wc:n seinät maaliseinät. Saunojen seinät on paneloitu.

Katot

Asuinhuoneiden betonikatot, mahdolliset koteloinnit ja alaslaskut maalataan. Erillis-WC:n alaslaskettu katto maalataan. Pesuhuoneen ja saunan sisäkatot paneloidaan.

Kalusteet ja varusteet

Asuntojen kalusteet tehdään kalustetoimittajan, Topi-Keittiön suunnitelmien mukaisesti.

Koneet ja laitteet

Keittiöt on varustettu kalusteuunilla, induktioliesitasolla, liesikuvulla, astianpesukoneella ja jääkaappipakastin-yhdistelmällä. 4h + KT asuintyypeissä on erillinen jääkaappi ja pakastinkaappi.

Pesuhuoneissa on liitännät ja tilavaraukset pyykinpesukoneille ja kuivausrummulle. Saunat on varustettu sähkökiukailla.

Teknisistä järjestelmistä

Huoneistokohtaiset etäluettavat vesi- ja sähkömittarit. Huoneistoihin asennetaan myös määräysten mukaiset sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet. Asuinhuoneet varustetaan tietoliikenneverkon yleiskaapelointipisteillä, valokuitu asuntoon.

Talotekniikka

Lämmitys on termostaatein ohjattava vesikiertoinen lattialämmitys. Lämmönlähteenä on maalämpö. Kylpyhuoneissa on sähköinen lattialämmitys. Asunnoissa on huoneistokohtainen kylmän ja lämpimän veden mittaus. Asunnoissa on koneellinen lämmöntalteenotolla (LTO) varustettu huoneistokohtainen ilmanvaihto.

Yhteiset piha-alueet, autopaikat ja muut yhteisessä käytössä olevat tilat

Piha-alueet ja istutukset tehdään asemapiirroksen mukaan. Piha-alueella sijaitsee kevyen liikenteen väyliä. Osa kevyen liikenteen väylistä toimii pelastusteinä. Jätetilat sijaitsevat ulkona P-alueen tonttiliittymän välittömässä läheisyydessä.

Yhtiölle kuuluvat tilat

Ulkoiluvälinevarastot, tekniset tilat sekä huoneistokohtaiset lämpimät irtaimistovarastot (1kpl/asunto) sijaitsevat maantasokerroksessa.

Talo A:n maantasokerroksessa sijaitsee väestönsuoja, johon sijoitetaan huoneistokohtaisia irtaimisto- ja ulkoiluvälinevaras- totiloja. Taloyhtiön yhteiset tilat on tarkoitettu vain taloyhtiön asukkaiden käytettäväksi.

Huomautus

Tämä rakennustapaselostus on ohjeellinen ja perustuu laatimisajankohdan suunnitelmiin. Rakentaja pidättää itsellään oikeuden perustellusta syystä vaihtaa edellä mainittuja materiaaleja ja/tai rakenteita toisiin vastaaviin/samanarvoisiin materiaaleihin ja/tai rakenteisiin sekä soveltaa arkkitehdin antamia mittoja. Edellä mainitun lisäksi rakentaja pidättää itsellään oikeuden tehdä talotekniikasta johtuvia kotelointeja ja kattojen vähäisiä alaslaskuja tai niiden muutoksia, joita ei ole pääpiirustuksissa.

Yhtiö toteutetaan rakennusluvan hakupäivänä voimassa olevien energia- ja rakentamismääräysten mukaisesti.

Varaa huoneisto Kempeleen Linnanhovista!

Ota yhteyttä